Werkplek onderzoek

Een gezonde werkplek voorkomt klachten en vermindert ziekteverzuim

Werken uw medewerkers gezond?

Werken uw medewerkers aan een verkeerd ingestelde of ingerichte werkplek? Door fysiek ongunstige houdingen ontstaan klachten en neemt het ziekteverzuim toe. Dit geldt ook voor werkplekken waar medewerkers te maken krijgen met blootstelling aan schadelijk geluid, gevaarlijke stoffen en dergelijke.

Preventief onderzoek helpt het ziekteverzuim te verminderen door ongunstige en gevaarlijke werkplekken in kaart te brengen en te verbeteren.

WERKPLEKONDERZOEKEN DIE WIJ DAGELIJKS UITVOEREN

Ergonomisch werkplekonderzoek

Fysieke klachten ontstaan doordat de werkplek niet goed is in- of afgesteld. Dit geldt voor diverse soorten werkplekken zoals beeldschermwerkplekken, werkplekken in de industrie, in de zorg, in de detailhandel enz.
Wij kunnen voor al deze soorten werkplekken een werkplekonderzoek verrichten.

Wij maken gebruik van zelf ontwikkelde methodieken die het beste aansluiten bij de werkplek. Het uitvoeren van een werkplekonderzoek is altijd maatwerk. Wij hanteren daarom geen vaste prijs maar maken graag voor u een offerte. Neem gerust contact met ons op voor aanvullende informatie of een vrijblijvende offerte.

Arbeidshygiënisch werkplekonderzoek

Medewerkers kunnen tijdens hun werk in aanraking komen met schadelijke stoffen, gassen en dampen. Ook kunnen medewerkers te maken krijgen met schadelijk geluid en trillingen of een binnenklimaat of verlichtingsniveau dat klachten veroorzaakt.

Wanneer u twijfelt of de concentratie of blootstelling schadelijk voor de gezondheid is, kunnen wij dit voor u onderzoeken. Voorafgaand aan het onderzoek brengen wij veelal eerst een bezoek aan de werkruimte/locatie en maken een inschatting van de kosten.

Wanneer we gaan meten, doen wij dit altijd op basis van een vooraf bepaalde meetstrategie. Zo is het voor u duidelijk waarnaar, bij welke taken/functies en hoe lang of hoe vaak er gemeten wordt.

Waarom u een werkplekonderzoek wilt?

Wellicht denkt u dat een werkplekonderzoek te kostbaar is. Of dat uw medewerkers makkelijk zelf hun werkplek kunnen afstellen op hun werkzaamheden. Of misschien vindt u dat uw medewerkers zich niet moeten aanstellen want u heeft toch alles goed voor elkaar.

Het is goed om te realiseren dat een werkplekonderzoek voor veel positieve effecten zorgt. Niet alleen voor die medewerkers die om werkplekonderzoek vragen maar ook voor hun omgeving en het resultaat dat daarmee wordt bereikt.

Z

Minder ziekteverzuim

Z

Hogere productiviteit

Z

Gezondere werksfeer

Z

Positief imago werkgever

Z

Tevreden medewerkers